Logisztikai tervezés, ellenőrzés


A tervezés során a vállalat meglévő vagy leendő folyamatait vizsgáljuk meg és ezután dolgozunk ki megoldásokat a logisztika fejlesztésére, javítására. A logisztikai rendszerek ellenőrzésekor a már meglévő folyamatok elemzésére és hatékonyságának növelésére helyezzük a hangsúlyt.

Veszteség-eliminálás

Logisztikai és menedzsment rendszereink gyakran tartalmazhatnak olyan hibákat, felesleges lépéseket, amelyek megnövelhetik az átfutási időket, csökkenthetik a nyereségeket. Amennyiben nem szabadulunk meg ezen problémáktól könnyen lehet, hogy saját magunk állunk a fejlődésünk útjába.

 

Termelőegység optimalizás - Szubotin PéterStratégiai tervezés

Hogyan kerülhet a legközelebb ügyfeleihez az új raktárral? Hogyan minimalizálhatja szállítási feladatait egy megfelelően elhelyezett üzemmel? Ezen kérdésekre még az előtt kell tudnunk válaszolni mielőtt megkezdenénk vállalatuk kapacitásainak bővítését. A “papír-toll” és “találgatásos” módszereknél más sokkal fejlettebb eszközökkel, statisztikai modellezéssel és szimulációkkal jelezhetjük előre, hogy mi legyen cégünk fejlődésének iránya.

 

Hatékonysági és kapacitás-kihasználtsági elemzés

A vállalat erőforrásait mindig úgy igyekszik beosztani, hogy az a lehető legtöbbet termelje a profitot. Ugyanakkor a napi feladatok mellett hajlamosak vagyunk nem figyelni tevékenységeink fejlesztésére vagy arra, hogy amit csinálunk azt hatékonyan végezzük-e. Lehetséges, hogy újabb technológiák, alaposabb tervezés valamint hatékonyabb menedzsment segítségével a meglévő eszközökkel és emberi erőforrásokkal is elérhető a fejlődés, nem kell költséges beruházásokba belefognia a cégnek.

 

EKÁER bejelentések ellenőrzése

Az EKÁER, azaz az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer 2015 óta jelent többlet-adatszolgáltatási terhet a vállalatoknak. Ennek szabályai folyamatosan változnak, frissülnek amelyeket minden vállalatnak figyelemmel kell kísérnie, ha el kívánja kerülni az adóhatósági büntetéseket. Szakértőink úgy tudnak rendelkezésre állni az EKÁER bejelentésekkel kapcsolatban, hogy a vállalat által benyújtott bejelentéseket utólag ellenőrizzük, a hibákat feltárjuk, elemezzük és kialakítunk egy olyan folyamatot, ami a felmerült problémát a jövőben kiküszöböli. Másik keresett szolgáltatásunk oktatások levezetése az EKÁER-t használó kollégáknak, felhívva a figyelmet a felmerülő esetleges veszélyforrásokra.

 

Fuvartervezés

Nave fuvartervező programA fuvartervezés során járműveink útvonalait tervezzük meg, hogy az adott igényeket (áruleadás és árufelvétel) minél hatékonyabban tudjuk teljesíteni. Ezt a vállalatok különféle módokon tudják elvégezni. Láttunk már táblázatos, folyamatában változó és fix rendszereket is. Mindenkinek egyénileg dönti el melyiket használja, de fontos, hogy munkatársaink ezt a feladatot egyszerűen és hatékonyan tudják csinálni.

Lehet állandó vagy változó címes tervezés, esetleg milk run, a lényeg, hogy hatékony legyen az erőforrások kihasználása. Ezért fontos, hogy időről-időre egy külső személy is megvizsgálja módszereinket, hiszen egy “többet látott” szakértő sokszor tud rendszereinken fejleszteni.

 

Referenciáimról itt olvashat